Dag 4, 5 & 6
Door: Anniek Schlette
Blijf op de hoogte en volg Anniek
07 September 2014 | Spanje, Salamanca
Ik ben hier nu al een hele week en ik moet zeggen dat het al wat begint te wennen! Op het moment is het weer hier erg Nederlands.. het regent namelijk. En nog best wel hard ook. Toen ik me vanochtend aankleedde was ik misschien iets te optimistisch met slippers, een short en een hemdje. Ben bang dat ik straks nog maar even om moet gaan kleden.. En het is vandaag maar 20 graden :o Heel raar dat je zo aan de warmte went, want met 20 graden is het hier toch best koud (deze hele week was het 36..) Vandaag begint het festival hier officieel, dus het is jammer dat het weer niet mee werkt. Er is voor een volle week een heel programma met gratis(!) concerten, voorstellingen en overal kraampjes met eten, drinken, lokale producten en muziek! Hier in de stad is het dus echt hartstikke druk… Vanmiddag is er een verering van de heilige Maria, want daar is het hele festival voor, daarna is er van 22 tot 23 vuurwerk en om 23 begint er tevens een flamingo concert. Allemaal dingen die ik graag wil zien .
Gister zijn Amanda en ik bijna de hele stad door geweest. We hadden ’s ochtends een hele route uitgetekend op de kaart zodat we langs bijna alle toeristische plaatsen zouden komen. Dat was dus ook een lange tocht, maar nu heb ik wel bijna de hele stad gezien. We zijn omhoog geweest in de koepel, waar je een geweldig uitzicht had op de stad. En we hebben de kathedraal van binnen gezien. De kathedraal bestaat uit een nieuw en oud gedeelte en terwijl wij daar met onze audio tour en in shorts liepen, werd er gewoon een huwelijk voltrokken in het oude gedeelte van de kathedraal. Toen wij daar liepen, hadden we eerst al wel mensen gezien die ontzettend netjes en feestelijk gekleed waren.. Daar hadden we natuurlijk van opgekeken en toen opeens hoorde we de Wedding March en de deuren gingen open en jahoor de bruid kwam binnen met waarschijnlijk haar vader. Heel raar. Alle toeristen bleven ook gewoon kijken XD En we hebben even achterin gezeten om te luisteren en kijken, maar het voelde toch een beetje raar, dus we zijn naar 10 minuutjes weer verder gegaan met de tour. De kathedraal is trouwens echt een plaatje. Ontzettend groot en met heel veel versieringen. Verder zijn we ook nog bij de Romeinse brug geweest. Vanaf die brug heb je een heel mooi uitzicht op de stad (zie profielfoto!).
Daarna waren we eigenlijk beide moe van de lange tocht. Toen we terug thuis aankwamen bleken er 3 nieuwe mensen aangekomen te zijn. Tevens komt er vandaag nog een nieuw meisje aan.. Dus het wordt aardig druk hier nu. Er zitten denk ik na vandaag dan 14 studenten in dit huis. Ik ben nu ook niet meer de jongste hier :D want de jongen die gister aan kwam is ook 18 XD Met hem heb ik even door de stad gelopen, zodat hij weet waar de school enz. is. Grappig was wel dat al snel bleek dat hij hier eerder was geweest, dus hij wist eigenlijk meer straten dan ik. Na dat vele wandelen waren mijn voeten wel aardig dood helaas.
De rest van de week heb ik eigenlijk niet zo heel veel speciaals gedaan. Veel rondgewandeld om de stad te zien, straten te herkennen en winkels te vinden en veel gestudeerd om mijn Spaans wat verstaanbaar te maken. Ik kan al een heel simpel en kort gesprekje voeren. Leuk was wel dat Jacob (de man die mij hier ook heeft rondgeleid) aan het einde is van niveau A1. Hij weet dus precies wat ik al kan zeggen, dat kan hij namelijk zelf ook vertellen. Met hem kan ik dus heel goed een simpel gesprekje voeren, omdat dat voor ons allebei een mooie oefening is. De rest vraagt al heel snel dingen die ik gewoonweg niet kan verstaan en ja dan wordt een conversatie heel lastig!
Vandaag heb ik met Alina afgesproken om wat te gaan doen. We zouden naar het park gaan, maar gezien het weer moeten we ons plan misschien iets wijzigen.
Liefs,
Anniek